Starters International Business Coachingsvoucher 2020

Algemeen

Bent u een mkb-ondernemer en heeft u weinig of geen ervaring met zakendoen op buitenlandse markten? Wilt u tijd en geld investeren om echt te handelen met het buitenland? Dan is de voucher individuele coaching (coachingsvoucher) van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor u: een voucher voor persoonlijke begeleiding.

De SIB-Coachingsvoucher wordt verstrekt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Andalus Advies en haar exportspecialist zijn in 2014 door de RVO officieel geregistreerd om de SIB-regeling te mogen uitvoeren.

De voucher heeft een waarde van € 2.500. Deze gebruikt u om uw coach te betalen. Mocht u in aanmerking komen voor een SIB-coachingsvoucher dan is het coachingstraject voor u geheel kosteloos.

Voor wie?

U kunt de coachingsvoucher aanvragen als u Nederlandse mkb-ondernemer bent. Met de mkb-toets checkt u of uw organisatie telt als een mkb-onderneming.

Het doel van de regeling

In drie tot vijf gesprekken geeft onze coach u handvatten om te kunnen starten met zakendoen in het buitenland. Het traject duurt gemiddeld zo’n twee tot drie maanden. Samen onderzoekt u de mogelijkheden en risico's in het buitenland. U werkt aan een concreet actieplan voor een internationaliseringsstrategie van uw organisatie.

U zet de volgende stappen:

Kansen zoeken

U bepaalt eerst samen in welke landen u veel kans heeft. Hierbij kijkt u naar uw wensen, doelen en de bijzondere kenmerken van uw product of dienst en onderneming.

Marktinformatie

Daarna onderzoekt u hoe interessant deze landen precies zijn voor uw bedrijf.

Intern onderzoek

Als laatste maakt u een lijst van wat nodig is om succesvol te worden in deze landen. Zo krijgt u een actieplan om te starten met internationaal ondernemen. Dit is het eindpunt van de persoonlijke coaching.

Voorwaarden

Elke mkb-onderneming kan één voucher voor persoonlijke coaching aanvragen. Uw bedrijf moet aan de volgende voorwaarden voldoen: u bent mkb-ondernemer; vorig jaar ging niet meer dan 25% van alle verkopen van uw onderneming naar het buitenland. Óf uw bedrijf staat nog geen 5 jaar ingeschreven bij de KVK. Uw mkb-onderneming, of groep of fiscale eenheid waar de mkb-onderneming deel van uitmaakt, heeft niet eerder een coachingsvoucher ontvangen.

Ontvangt uw bedrijf de-minimissteun? Of hoort uw bedrijf bij een groep die deze steun krijgt? Dan mag de de-minimissteun in dit jaar en de 2 belastingjaren hiervoor maximaal €200.000 zijn. Voor onderstaande sectoren geldt een andere grens: voor wegvervoer geldt maximaal € 100.000; voor visserij geldt maximaal € 30.000 en voor landbouwproductie geldt maximaal € 15.000.

De SIB Voucher aanvragen?

Wij vragen de voucher geheel vrijblijvend en zonder kosten voor u aan.

Geldigheid

De coachingsvoucher is zes maanden geldig.

Betalen met de voucher

De coachingsvoucher is een online voucher waarmee u de coach betaalt. De voucher heeft een waarde van €2.500, exclusief 21% btw. U. Er zijn geen aanvullende kosten.

Na de afronding van het traject krijgt u van ons een Btw-factuur van € 525. Deze betaalt u. De door u betaalde Btw krijgt u weer terug via uw eigen Btw-aangifte en daarmee is het traject voor u geheel kosteloos.

De Btw-factuur:

Beschrijving

Bedrag

Advieskosten

€ 2.500

Btw 21%

€ 525

Totaal inclusief Btw

€ 3.025

Betaald via voucher

€ 2.500

Nog te betalen

€ 525


Meer weten?

Neem dan contact met ons op via onze exportdeskundige, de heer Bert Zigterman. Hij is bereikbaar op 06-55123515 of via e-mail: bert@andalusadvies.nl